Прощавайте, стрінги! 👋🏼

Сьогодні ми повертаємось до трендів на спідню білизну й аналізуємо, як змінювалися смаки жінок за останні роки. Це продовження матеріалу — "Від push-up до бюстгальтерів без вираженої чашки", але сьогодні ми виключно про трусики. Розповідаємо, який стиль та посадка актуальні серед наших клієнток у 2023-му році.

Карантин 2019 року поставив ринок спідньої білизни на нові рейки. Жінки обрали курс на комфорт і практичність: у топі продажів вже кілька років закриті трусики. Не можна сказати, що це стало сюрпризом. Така зміна смаків назрівала давно.

Згідно зі статистикою Аліси, у 2015 році найпопулярнішою моделлю жіночих трусиків були стрінги — 37% від усіх проданих пар. Але з кожним наступним роком вони втрачали популярність. До 2022-го року їхня частка впала до 17%.

Продажі ж більш закритих варіантів — бразиліан, сліпів і шортиків — постійно зростали. У 2022 році половина всіх проданих трусиків на Алісі — це сліпи. Модель, яка повністю закриває сідниці, із середніми або широкими боковинками. Тренд на комфорт приніс і інші зміни ринку спідньої білизни. Наприклад, у посадці та матеріалах.

Безшовка на щодень
З бавовни чи мікрофібри — за бажанням, головне, щоб без виступаючих швів. Повсякденні трусики тепер максимально базові, затишні та непомітні.

Мереживна білизна, як і раніше, улюблена і збурює фантазію, але демонструвати її стали точково. Хоча продажі таких трусиків на Алісі не падають, сьогодні їх навряд чи одягнуть під обтислий одяг. Маленький секрет на літо від стиліста — ніяких білих трусиків під білі штани або сарафан. Тільки нюдовий відтінок, якщо хочете, щоб білизна справді була непомітною.

Ретро силует
Так, ми про трусики з високою талією. Багатьом вони подобаються завдяки додатковій підстраховці в зоні живота, але така білизна підходить не лише тим, хто хоче візуально скоригувати силует. Висока талія має свою елегантність, особливо в чорному кольорі 🎩 

Жіночі боксери
Такий стиль трусиків у жіночому гардеробі порівняно новий, але вже набирає обертів. Це максимально закрита модель з високою талією, довша на стегнах, ніж шортики. Силует схожий на коригуючі панталони, але з м'якої бавовни, з мінімумом швів і м'якою гумкою на животі. Максимальний комфорт з ноткою спорту. Рекомендуємо звернути на них увагу дівчатам, які шукають комфортну білизну на кожен день. Вони також можуть бути альтернативою бандалеткам від натирання внутрішньої сторони стегон. 
Переглянули жінки і функціонал спідньої білизни.

Поява трусиків для менструацій
У 2022 році асортимент менструальних трусиків у США і Британії зріс на 273% відносно 2021 року. В Україні ж до них ще продовжують придивлятися. Опитування наших клієнток в інстаграмі показало: для 75% менструальна білизна — це "закриті трусики, яких не шкода, а не якась спеціальна модель". (Цей та інші результати опитування залишили у збереженнях на нашій сторінці 🤳🏽)

У блозі є ґайд менструальною білизною, який відповідає на популярні питання та допомагає з першою покупкою. Якщо не заглиблюватися в деталі, нові технології вивели на ринок спідньої білизни тканини, що дихають, з гарним поглинанням і зносостійкістю. Мікрофібра забезпечує прилеглу посадку, яка не допускає протікання. Залежно від індивідуальних уподобань, жінки вибирають менструальні труси з гіпоалергенною бавовною або повністю з еластичного поліестеру.

Набори трусиків
Ми пройшли шлях від негласного правила, яке стверджувало, що трусики потрібно обов'язково підбирати під бюстик, до повної свободи вибору. До речі, мереживу зверху і знизу збігатися теж не обов'язково 😉 У топі продажів базові відтінки — чорний, білий і бежевий, які легко комбінувати між собою.

І все-таки виробники спідньої білизни прагнуть ще більше полегшити нам вибір, пропонуючи трусики відразу набором. Популярні комплекти від 2 пар, але на Алісі є і від 3-х до 5-ти. Це логічно, адже якщо ти знаєш, яка посадка тобі підходить, чому б не брати відразу кілька.

Очевидна перевага наборів трусиків — це ціна. Купувати так дешевше, ніж окремо. Другий бонус — такі набори в одному стилі і чудово поєднуються між собою або пропонують альтернативи принт/класика, світлий/темний. У будь-якому разі, це стильне рішення для тих, хто хоче заощадити і не підбирати окремо кожну пару.

Прощавайте, стрінги?
Неправдою було б сказати, що стрінги ніхто не купує. Стрінги все ще популярні у певних груп жінок чи в конкретних контекстах. Вибір білизни різниться залежно від культури, регіону і нижче конкретний приклад як бути най-най у стрінгах. 

Мода — більш динамічна, ніж глобальні тенденції, і нині ми потихеньку повертаємося до естетики нульових. Пам'ятаєте смужки стрінгів, які стирчали над поясом спідниць або джинсів? Тією чи іншою мірою ми переживаємо відродження цього тренду, й інфлюенсери вже взялися просувати стрінги в модні образи. Щоправда, поки акуратно і здебільшого на фото. Але думаємо, що труси, які стирчать, ще себе покажуть 🙃 Не вірите? Подивіться, як швидко повернулася на круги своя низька посадка джинсів. Але без паніки — носіть те, до чого лежить душа, і нехай вас не хвилює чужа думка. Друге, що ви маєте пам'ятати про моду — вона швидко минає.