ВСЕ ПРО МЕНСТРУАЛЬНУ БІЛИЗНУ: ВІДГУК ПІСЛЯ РОКУ ВИКОРИСТАННЯ

Ринок альтернативних гігієнічних засобів для місячних зростає і продовжує приємно дивувати. Якщо ви ще не знаєте, що таке менструальні труси та як їх носити, то не перемикайтеся. Ми зібрали для вас відповіді на найпопулярніші запитання та дали чесний фідбек після тривалого використання.

Що таке багаторазові труси для місячних?
«Трусики для місячних – тобто будь-які негарні трусики, яких не шкода?» Якщо ви замислювалися над цим, то, можливо, після цього матеріалу захочете спробувати щось нове. Менструальні трусики – це білизна, створена спеціально для використання під час циклу. Вони виглядають і відчуваються на тілі, як звичайні трусики, але з додатковим захистом від протікання.

Навіщо пробувати менструальні трусики?
У чому загальна проблема багаторазових засобів гігієни?
Ідеального засобу жіночої гігієни, напевно, поки що не вигадали — у всіх є ризик протікання. Носити прокладку також може бути дискомфортно через запах, піт або натирання. Поміняти чашу або тампон у громадському місці - реально, хоч і не завжди зручно. Тому менструальні трусики можна спробувати як додатковий захист від протікань у комбінації зі звичними засобами + а для жінок із дуже рясними місячними – це взагалі мастхев.

У середньому за життя жінки витрачають до $18,000 на одноразові гігієнічні засоби, а також на супутні товари на кшталт грілок, шоколаду, знеболювальних та ін. Це не тільки б'є по кишені, а й шкодить довкіллю. Прокладки, тампони, більша частина їх упаковки, блістери та аплікатори не розкладаються і, зрештою, опиняються на звалищах та в океані

Менструальні трусики, як самостійний засіб захисту від протікань, з часом кратно окупляться, адже вам не потрібно буде щомісяця поповнювати свої запаси одноразових гігієнічних засобів. Трусики — багаторазове рішення, яке служитиме роками, якщо правильно доглядати.

Як користуватися трусами для місячних?
Тобто трусики і більше нічого?
Саме так! Досвід менструації у кожної жінки свій, тому в залежності від інтенсивності виділень можна використовувати трусики разом з тампоном, прокладкою або чашею, а в останні дні обмежитися тільки трусиками.
Популярними є менструальні сліпи, хіпстери чи боксери у базовому дизайні на середній або високій талії. Але є моделі з мереживом, сіткою і навіть стрінги 🙀 Матеріал теж відрізняється залежно від моделі – на Алісі є колекція менструальних трусиків з бавовни або мікрофібри для останніх днів циклу з чотиришаровою укріпленою ластовицею.kollektsiya menstrualnogo belya na aliseДля занять спортом та плаванням теж є спеціальні моделі трусиків. Крім бавовни у них є додаткові захисні шари з поліестеру. Найпросунутіші менструальні трусики вбирають об'єм до 5 звичайних тампонів.

Відгук після року використання менструальної білизни
Вперше я спробувала трусики для місячних, коли приймала протизаплідні пігулки та менструації майже не було. Це не такий рідкісний кейс використання, але чомусь про нього мало пишуть. Трусиків вистачало на 10-12 годин без додаткових засобів гігієни. Жодних протікань чи плям на одязі не було.

При нормальному циклі вони теж стали у пригоді. Для мене найбільшою проблемою було вставати вночі, аби переконатися, що все чисто. Тепер спокійно сплю до ранку 😉  

Я переживала чи не буде відчуття, ніби ходжу у вологій білизні, але, на щастя, нічого такого. Носити комфортно - немає ефекту попрілості як від прокладки, нічого не натирає і не переживаєш, що зараз ляжеш якось не так і пиши пропало. Трусики сидять щільно, але не так, щоб залишати сліди на шкірі.

Чи ідеальні вони? Ні, але зі своїм завданням справляються. У мене повністю бавовняна модель, яка чудово сидить, дихає, але реально довго сохне після прання 😪 Якби купувала зараз, брала б набором.

Думаю, у них є сенс тільки якщо дозволити собі дні без додаткового захисту у вигляді прокладок і тампонів або як крута підстраховка для важливих подій. Якщо боятися, що трусики не спрацюють або спрацюють якось не так, то ви отримаєте всього лише ще одну пару білизни, яка надійно сидить. А вони не про це.

Я не застала час, коли жінки зшивали собі менструальну білизну з кількох шарів старих трусів, а потім виварювали їх щоразу в окропі, але розумію, чому повернення багаторазових засобів гігієни для багатьох це неприємний привіт з минулого. У середньому місячні тривають протягом 38-40 років життя жінки, такою є наша природа. І в цьому питанні нормально все, що супроводжує процес та допомагає полегшити його. Чаші, менструальні трусики, багаторазові прокладки, м'які тампони-губки – технологи шукають, як зробити альтернативні засоби для менструації простішими та зручнішими. Жінки пробують різні варіанти та знаходять свій.

Як часто міняти менструальні трусики?
Трусики можна носити 4-6 годин поспіль за середньої інтенсивності виділень і до 12 годин при малій. Тобто вони спокійно витримують усю ніч в останні дні циклу. Перевірено на досвіді 😉

Як гігієнічно носити трусики для місячних?
Відповідає гінекологиня Дар'я Петрусевич: «Перед використанням головне знати кілька важливих фактів про менструальні трусики. Вони не становлять ризику синдрому токсичного шоку, на відміну від тампонів та менструальних чаш, тому їх можна носити довше. Рекомендується носити одну пару не більше 12 годин, щоб уникнути запаху та протікання. На цикл зазвичай потрібно 3-5 трусиків, тоді як використовувати їх можна протягом 2-5 років.»

«Я хочу спробувати таку білизну. Скільки пар мені потрібно і де купити труси для місячних?»
Рекомендуємо починати з малого. Купуйте онлайн 1-2 пари для останніх днів циклу і потоваришуйте з новою для себе річчю - поспостерігайте за інтенсивністю виділень, подумайте наскільки комфортна для вас посадка. Менструальні трусики повинні максимально щільно прилягати до тіла. Якщо ви наважитеся перейти з одноразових засобів гігієни на трусики, вам потрібно буде 5-7 пар з різним поглинанням + додаткова максимально закрита модель для сну.

Як прати трусики для менструацій?
Після використання замочіть їх ненадовго у холодній воді, а потім періть як завжди. Машинне прання використовувати можна, хоча виробники рекомендують ручне. Так трусики прослужать від 2-х до 5 років. Сушити їх потрібно тільки природним чином, тому ніякої машинної програми, якщо не хочете відправити їх на спочинок раніше.

Рекомендації щодо прання трусиків від гінекологині:
«Використовуйте м'який миючий засіб без запаху, який не містить барвників. Виконайте додатковий цикл полоскання, аби переконатися, що на них не залишилося прального порошку, який може викликати подразнення шкіри. Також уникайте використання пом'якшувача для тканин, оскільки це може зменшити здатність менструальних трусиків до поглинання.
»